Kleinschalige, regionale collectieven
Samen profiteren van zonne-energie
Op een voordelige manier overstappen
Laagdrempelig instappen met subsidie

Kleinschalige, regionale collectieven zorgen ervoor dat veel huishoudens op een toegankelijke en voordelige manier overstappen op zonnepanelen

We zijn bezig met de afrondende fase van een succesvol zonnepanelencollectief in samenwerking met Regionaal Energieloket. Honderden huishoudens in de gemeenten Oldambt, Pekela, Westerwolde, Veendam en Stadskanaal meldden zich in het najaar van 2021 aan en profiteren nu al van hun eigen zonne-energie.

Collectieve actie
Kleinschalige, regionale collectieven zorgen ervoor dat veel huishoudens op een toegankelijke en voordelige manier overstappen op zonnepanelen. Onder het motto ‘samen sta je sterker’ zorgen allerlei organisaties voor het beste zonne-energie-aanbod voor iedereen. Dat het werkt weten wij na jarenlange ervaring met collectieve inkoopacties inmiddels als geen ander.

Voor zonne-energieleveranciers in de regio Groningen werd een aanbesteding gehouden. Door een scherp aanbod, jarenlange ervaring, hoge klanttevredenheid en goede productkeuzes kwamen we als een van de winnaars uit de bus.

Voor alle deelnemers werd er door jouwbespaarcoach.com in samenwerking met het Regionaal Energieloket een online informatieavond georganiseerd. Hier waren vanzelfsprekend ook onze ervaren ZonneAdviseurs aanwezig, die een spoedcursus zonne-energie gaven en vragen beantwoordden.

Goed moment om te verduurzamen
De energierekening is het afgelopen jaar voor vrijwel alle huishoudens fors duurder geworden. De gasprijzen blijven stijgen – en omdat in Nederland ook elektriciteit wordt opgewekt met gas, stijgt ook de stroomprijs. Hoe duurder de energierekening, hoe hoger de vraag naar energiebesparende maatregelen als zonnepanelen.

Het voordeel voor de regio Oost-Groningen is nog groter, door de subsidies die in het gebied worden verleend. Op 10 januari konden bewoners van het aardbevingsgebied zich namelijk voor de € 10.000 subsidie aanmelden. Door de stormloop op de subsidie visten veel woningeigenaren achter het net. Voor hen wordt binnenkort een nieuw subsidiebedrag beschikbaar gesteld.

Voor herhaling vatbaar
“Het succes van zo’n collectief toont maar aan dat de vraag om over te stappen op onafhankelijke zonne-energie onverminderd groot is. En dat de laagdrempeligheid van collectieven buitengewoon krachtig is.” zegt mede-eigenaar van Soly, Milan van der Meulen.

“We hebben al veel ervaring met landelijke en regionale zonne-energiecollectieven. Deze succesvolle pilot met het Regionaal Energieloket geeft genoeg reden om ook in toekomstige collectieven mee te doen.”