0
Carport met zonnepanelen wordt officieel opgeleverd
0
Zonnepanelen geïnstalleerd op locatie
0 +
Opbrengst in kWh van carport met zonnepanelen
0
Auto's kunnen parkeren onder zonnecarport

Carport met zonnepanelen bij Landal Greenparks Aelderholt

140 zonnepanelen, goed voor een jaarlijkse opbrengst van 55.000 kWh en 300.000 kilometer rijplezier op zonne-energie. Het zijn de indrukwekkende cijfers die horen bij de carport met zonnepanelen, begin februari 2022 geplaatst door Soly in opdracht van Landal Greenparks Aelderholt. De zonnecarport biedt plek aan 24 elektrische voertuigen. Een project dat perfect aansluiting vindt bij de visie van Landal Greenparks Aelderholt op het thema duurzaamheid en de leefomgeving. De aandacht die zij willen geven aan het belang van verduurzaming wordt eens te meer duidelijk met de investering in een eigen zonnecarport.

Niet geheel toevallig is het vakantiepark te vinden in een omgeving waar de natuur een centrale rol inneemt.

Het perfecte oplaadpunt
Een zonnecarport bij een vakantiepark: het geeft ‘opladen’ bij Landal Greenparks Aelderholt een andere lading. Jaren geleden liet het vakantiepark al zonnepanelen plaatsen op de daken van haar vakantiehuisjes. Nu wordt dit gecomplementeerd met de zonnecarport: 140 zonnepanelen boven de reeds bestaande parkeerruimte. De zonnecarport biedt plek aan 24 elektrische voertuigen. Bezoekers en medewerkers profiteren van die ruimte door hun elektrische auto op te laden tijdens een verblijf bij het vakantiepark in Zuidoost-Drenthe.

“De zonnecarport is parkeren, laden, opwekken en besparen op één plek”

Middels de zonnecarport voorziet Landal Greenparks Aelderholt in de groeiende vraag naar elektrische oplaadpunten. Voor bezoekers betekent de zonnecarport extra gemak. Zij hoeven zich tijdens een bezoek aan het vakantiepark niet druk te maken over een lege accu, en rijden na het verblijf weer comfortabel terug naar huis. Uiteraard is de carport ook een geschikte locatie om de auto overdekt, en dus droog te parkeren. Met 300.000 kilometer elektrisch rijplezier, ieder jaar opnieuw, geldt de zonnecarport als bron van 100% duurzaam opgewekte stroom. En daar blijft het niet bij.

Een ingenieus project
De zonnecarport bij Landal Greenparks Aelderholt is al met al een ingenieus project. Een samenwerking tussen meerdere partijen die zich onderscheiden in modulaire bouw en een modern design. Bernhard Vellinga, Business Development ZonneCarport bij Soly, aan het woord: “Bij de bouw van de zonnecarport is een bewuste keuze gemaakt voor een lean ontwerp en architectonisch hoogwaardige bouw. Alles om de omgeving zo min mogelijk te belasten, en toch een stijlvol en duurzaam element toe te voegen.

De zonnecarport sluit daarnaast goed aan bij de groene weg die Landal Greenparks is ingeslagen.” En, zo zegt hij: “Het project kan dankzij de modulaire invulling als basis dienen voor de andere vakantieparken van Landal Greenparks.” Voor de uitvoering van het project heeft Soly de krachten gebundeld met haar partners Van ‘t Hek (fundering), Peters Metaaltechniek (staalconstructie) en Roelofsgroep (gebiedsontwikkeling en grondwerkzaamheden).

Vol inzetten op duurzaamheid
Landal Greenparks is binnen de reisbranche al jaren één van de voorlopers op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf staat op nummer 1 in de Sustainable Brand Index binnen de categorie ‘Travel en Leisure’. Ook op individuele locaties worden stappen gezet in het verduurzamen van accommodaties. Al in 2011 opende Landal Greenparks Aelderholt haar zogenoemde ecobungalows; bungalows die volledig werden voorzien van duurzame voorzieningen en gebouwd op de toekomst. Met de zonnecarport zetten zij een nieuwe stap in de verduurzaming van het vakantiepark.

Profijt uit zonne-energie
De zonnecarport bij Landal Greenparks Aelderholt is meer dan alleen een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Ook het vakantiepark zelf profiteert van de voordelen. “Met de realisatie van de carport kan voor een belangrijk deel de resterende vraag naar duurzame energie op het vakantiepark worden ingevuld. Dit zien we met name binnen het eigen center van Landal Greenparks Aelderholt”, aldus Bernhard Vellinga namens Soly. De investering in de zonnecarport is zich dankzij de veelzijdige toepassingen nu al aan terugverdienen voor zowel de bezoeker, het vakantiepark en de omgeving.