Soly Powercell

Zonnig alternatief voor de toekomst

De Soly Powercell is hét duurzame alternatief voor de toekomst. Dit compacte apparaat zorgt er namelijk voor dat je nog meer profijt haalt uit je zonnepanelen, en zo minder afhankelijk bent van het energienet. Het geldt momenteel nog als interessant alternatief voor het vaste energiecontract, maar de thuisbatterij zal steeds vaker als 'de standaard' gaan fungeren. Zeker als over een aantal jaren de salderingsregeling komt te vervallen, wordt het interessant om je eigen zonne-energie nog efficiënter te gebruiken. We nemen je mee in de voordelen van de thuisbatterij.

Voordelen

Thuisbatterij voor zonnepanelen

De thuisbatterij is volledig complementair aan de zonnepanelen die op je dak liggen. Zonder die thuisbatterij gebruik je slechts 30 tot 50 procent van de opgewekte zonne-energie zelf, terwijl het overige deel terugvloeit naar het energienet. Ondanks dat je dit resterende deel mag salderen, is dat wat Soly betreft toch jammer.

Hoe komt het eigenlijk dat we zo weinig van onze zelf opgewekte zonne-energie gebruiken? Primair heeft dat te maken met de functionaliteit van zonnepanelen en de misfit met ons dagelijks energieverbruik. Ga maar eens na: overdag zullen zonnepanelen de meeste zonne-energie opwekken, maar dan zijn we vaak niet thuis om de wasmachine of vaatwasser te laten draaien. Super zonde! Met een thuisbatterij behoort dat tot het verleden. Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

  • Efficiënt(er) gebruik van zonne-energie

Zonnepanelen hebben inmiddels hun waarde bewezen. Met 100% groene stroom van eigen dak bespaar je flink op je energierekening. Toch kan het efficiënter. ‘s Avonds als de zon onder is – en zonnepanelen ‘uit’ staan – zetten we vaak onze vaatwasser of wasmachine aan. We moeten dan toch weer een beroep doen op het energienet. Met de Soly Powercell maak je ook ‘s avonds nog gebruik van duurzame zonne-energie, ook als het buiten donker is.

  • Noodvoorziening bij stroomuitval

Een stroomstoring: veel mensen hebben er wel eens last van gehad. Heb je geen back-up voor de stroomvoorziening? Dan loop je het risico dat je vriezer, koelkast en verlichting uitvallen. Niet zo leuk, want huishoudelijke apparaten zijn afhankelijk van de vertrouwde stroomtoevoer. Gelukkig is de thuisbatterij losgekoppeld van het energienet en kan je hier altijd een beroep op doen als noodvoorziening bij een stroomuitval.

  • Thuisbatterij maakt je zelfvoorzienend

Een zelfvoorzienende toekomst waarin we geen beroep hoeven te doen op het dure energienet. Het komt elke dag een stapje dichterbij. Een thuisbatterij is de ontbrekende schakel in de energievoorziening thuis. Vooral omdat alles tegenwoordig steeds meer ‘digitaal’ gebeurt. Zo kan men de vaatwasser en wasmachine laten draaien op de piekuren van zonnepanelen, terwijl de thuisbatterij ook de stroom kan doorzetten voor het opladen van de elektrische auto. Dat zorgt voor een zelfvoorzienend en inclusief systeem.

  • Lagere energiekosten

Tot slot zorg je er met de Soly Powercell natuurlijk voor dat je energiekosten ingrijpend lager uitvallen. Dat merk je nu misschien nog niet zozeer, maar inmiddels staat de salderingsregeling op losse schroeven. Reden genoeg om nu alvast na te denken over een duurzaam alternatief: de thuisbatterij.


Contact
Wil je meer weten over de voordelen van de thuisbatterij? Aarzel niet en neem contact op met Soly. We helpen je graag verder.