De prijs van een thuisbatterij verschilt per leverancier en is vaak afhankelijk van de opslagcapaciteit van de batterij. Naarmate die opslagcapaciteit groeit, neemt ook de prijs toe. Gemiddeld betaal je voor een thuisbatterij tussen de 3.500 en 12.500 euro. Evenals bij zonnepanelen, heb je ook bij de thuisbatterij te maken met de terugverdientijd. De batterij voor zonnepanelen is een duurzame investering die je op termijn weer terug gaat verdienen. Die terugverdientijd is op voorhand echter lastig vast te stellen en afhankelijk van zowel persoonlijke-, als omgevingsfactoren.
De kosten voor een thuisbatterij zijn opgesplitst in de fabricage, transport en de materiaal- en installatiekosten. Daarnaast varieert de prijs van een thuisbatterij op basis van onder meer de capaciteit van de batterij, het merk en model, de installatiekosten en eventuele extra componenten die nodig zijn voor de installatie. Het is belangrijk op te merken dat de prijzen van thuisbatterijen in de loop der tijd kunnen veranderen, omdat de technologie evolueert en de markt zich ontwikkelt.
Investeren in een batterij voor zonnepanelen
Over het algemeen is de thuisbatterij een aanzienlijke investering. De prijzen kunnen variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s, afhankelijk van de capaciteit en het merk. Batterijen met een grotere capaciteit zijn over het algemeen duurder. Bovendien kunnen de installatiekosten, inclusief elektrische bekabeling en eventuele noodzakelijke upgrades aan het elektrische systeem van het huis, de totale kosten verhogen.
Prijs en merk
Ook het merk en de aanvullende voorwaarden van de fabrikant en leverancier hebben invloed op de prijs van een thuisbatterij. Bij Soly ontvang je standaard 15 jaar productgarantie op de thuisbatterij óf garanderen we tenminste 6.000 laadcycli. Binnen deze garantieperiode profiteer je tevens van uitgebreide ondersteuning in reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Die garantie geeft jou het vertrouwen dat je zeker 15 jaar – en in de praktijk vaak langer – geniet van een product van top kwaliteit.
Subsidie thuisbatterij
Bij de prijsopgave van een thuisbatterij kan het interessant zijn om te kijken naar eventuele financiële stimuleringsmaatregelen of subsidies die beschikbaar komen. Momenteel (2023) is er nog geen subsidie voor de thuisbatterij. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de huidige salderingsregeling, waarvoor de overheid een aanzienlijk budget vrijmaakt. Bij het afbouwen van de salderingsregeling – dit staat gepland vanaf 2025 – zal echter financiële ruimte vrijkomen voor subsidies op alternatieve duurzame energiemaatregelen, en bijbehorende investeringen door consumenten. De thuisbatterij zal naar verwachting in aanmerking komen voor een dergelijke subsidie.
Onze missie is duidelijk: we willen zonne-energie voor iedereen die vandaag wil besparen toegankelijk maken, en op die manier bouwen aan de duurzame wereld van morgen. Daarom geven wij je advies dat helemaal afgestemd is op jouw situatie én zorgen we voor een modulair, modern systeem. Als klant van Soly krijg je nog eens extra €250 korting.
Powercell® Populair