Vrijblijvende offerte

Subsidie op carport met zonnepanelen

Bent u ondernemer in de provincie Zuid-Holland en wilt u graag verduurzamen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie Zonnig Zuid-Holland. Deze subsidie wordt beschikbaar gesteld voor de investering in zonnepanelen op daken, waterbassins en parkeerterreinen. Soly helpt u graag met zowel de installatie van PV-panelen op het dak of parkeerterrein van uw onderneming, als ook met het correct aanvragen van de subsidie Zonnig Zuid-Holland. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Voorwaarden zonnig Zuid-Holland
In haar doel het landschap van Zuid-Holland zoveel mogelijk te ontzien, kiest de provincie bewust voor duurzame alternatieven; installatie van zonnepanelen op het dak van bedrijfspanden, waterbassins en parkeerterreinen. Dit laatste is bekend als de carport met zonnepanelen. Zogenoemde ‘vrije ruimte’ waarbij een ruimtelijk efficiënte invulling goed mogelijk is. Aan de subsidie Zonnig Zuid-Holland zijn een aantal voorwaarden verbonden, zoals te lezen op de website van de provincie Zuid-Holland:

 • De aanvrager is eigenaar, pachter, of anderszins rechthebbende van het dak, waterbassin of parkeerterrein waarop de PV-panelen worden geïnstalleerd;
 • De aanvrager is geen overheidsorganisatie;
 • LET OP: subsidie kan niet door een energiecoöperatie zelf worden aangevraagd;
 • De PV-panelen hebben een totale capaciteit van tenminste 15 kWp;
 • De subsidie bedraagt € 80 per gerealiseerde kWp met een maximum van €100.000;
 • Het dak of parkeerterrein is gelegen in de provincie Zuid-Holland;
 • Aanvraag energiecoöperatie? Dan geldt het volgende: het dak wordt voor minstens 15 jaar beschikbaar gesteld aan de energiecoöperatie.

Voor meer informatie over de voorwaarden bezoekt u de pagina subsidie Zonnig Zuid-Holland.

Wilt u het dak of parkeerterrein van uw onderneming ter beschikking stellen aan een energiecoöperatie, dan komt u ook in aanmerking voor de subsidie Zonnig Zuid-Holland. De subsidie moet dan door de ondernemer, namens de energiecoöperatie, worden aangevraagd bij de provincie Zuid-Holland.

Activiteiten Zonnig Zuid-Holland
De subsidie Zonnig Zuid-Holland mag worden ingezet voor een drietal activiteiten:

 • Beschikbaar stellen van een dak aan een energiecoöperatie. Hieronder vallen het dak, een waterbassin en parkeerterrein, of een soortgelijk initiatief. De subsidie wordt aangevraagd door de ondernemer;
 • Versterken dakconstructie, plaatsing PV-panelen of verwijderen asbest. Hieronder vallen het constructief versterken van het dak in combinatie met de aanschaf van PV-panelen. Mocht de constructie van uw dak bewezen niet geschikt zijn voor conventionele zonnepanelen, dan mag de subsidie ook worden gebruikt voor de investering in lichtgewicht panelen. Soly biedt dit type zonnepanelen niet aan;
 • Zon op parkeerterreinen. Dit betreft de aanschaf van PV-panelen in combinatie met een nieuw te bouwen vaste constructie boven parkeerterreinen. Hieronder valt ook de investering in de fundering van de carport met zonnepanelen.

Offerte carport met zonnepanelen aanvragen

  Geheel vrijblijvend
  01.

  We starten met een online intake

  Aanvraag gedaan? Dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. Samen met onze specialist bepalen welke oplossing het beste bij uw bedrijf past.

  02.

  Ontvang een vrijblijvende offerte

  Op basis van uw aanvraag en een gesprek met onze adviseurs ontvangt u een vrijblijvende offerte, afgestemd op uw situatie en wensen.

  03.

  Akkoord & Installatie

  Akkoord? Fantastisch. Al binnen enkele weken parkeren en laden voor u, uw werknemers en gasten. Comfortabel onder de zonnepanelen carport.

  Graag nog even contact?

  Dat kan natuurlijk! Onze adviseurs doen er alles aan om u verder op weg te helpen. Bekijk hoe u contact met ons kunt opnemen.