Duizenden nieuwe liefhebbers van duurzame oplossingen stappen jaarlijks met ons over op zonne-energie. Daarmee is niet alleen onze duurzame impact groot, maar hebben we ook een keten die grote impact heeft op de aarde en talloze (direct of indirecte) betrokkenen. Als B Corp doen we alles om te zorgen dat deze impact voor onze klanten, medewerkers, fabrieksarbeiders, het milieu en alles waar we verder invloed op hebben, positief is.
B Corp zijn is hard werken, maar zorgt ervoor dat we altijd kritisch zijn op onszelf en het beste in Soly naar boven halen. Wij stellen hoge eisen aan onszelf. Maar juist van die uitdagingen krijgen wij enorm veel energie. Jij ook?
Goede vraag. Gecertificeerde B Corporaties gebruiken hun bedrijf als middel om de aarde een stukje mooier en beter te maken. Mede-B Corps zijn bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely, Ben & Jerry en Patagonia, to name a few. We zijn trots om met hen deel uit te maken van deze beweging, want: B Corp word én blijf je niet zomaar.
Elk bedrijf dat zich B Corp wil noemen, doorloopt een zware selectietoets en herhaalt deze elke drie jaar. Op ons eerste assessment in 2018 scoorden we 99.3 punten. Na drie jaar hebben we bij Soly in 2021 de toets opnieuw doorlopen. Dit keer een nog mooier resultaat: een score van 110.2! Bekijk onze score op onze B Corp pagina.
Naarmate we meer zonnepanelen installeren, stijgt ons grond- en brandstofverbruik. Daarom committeerden we ons in 2019 op het podium van de VN-Klimaattop om voor 2030 volledig CO₂-neutraal te werken. Met dit commitment laten we zien dat het mogelijk is om succesvol te opereren zónder het klimaat te belasten. Dat doen we 20 jaar eerder dan wanneer de rest van de wereld CO₂-neutraal moet leven en werken, in 2050.
Als eerste grote stap richting CO₂-neutraal, hebben we in het begin van 2021 al onze eigen CO₂-uitstoot sinds oprichting in 2013 gecompenseerd: ruim 500 ton CO₂!
Om voor 2030 CO₂-neutraal te zijn, moeten we aan de bak. We zijn begonnen door de uitstoot van onze hele keten in kaart te brengen: van de busreis van onze collega’s naar kantoor tot de overzeese tocht van onze zonnepanelen van Shanghai naar Rotterdam.
Lees in dit uitgebreide rapport precies wat we uitstoten, waar die uitstoot vandaan komt en – nog belangrijker – hoe we deze uitstoot terugbrengen en compenseren.
Benieuwd naar onze voortgang op #projectnetzero? Blijf up-to-date via onze Instagram-, Linkedin– en Facebook-pagina’s.