01. Er zijn geen aanpassingen in de meterkast nodig
Dankzij Dynamic Load Balancing werkt een laadpaal thuis ook goed en veilig op een 1-fase aansluiting. Hierdoor hoeft bijvoorbeeld de meterkast niet per se verzwaard te worden naar een 3-fasen aansluiting bij aanschaf van een laadpaal thuis. Houd er wel rekening mee dat het laden met een 1-fase aansluiting langer duurt vanwege de lagere laadsnelheid.
02. Overbelasting van het stroomnetwerk wordt voorkomen
Doordat Dynamic Load Balancing het stroomgebruik reguleert, zul je tijdens het opladen van je elektrische auto nooit meer stroom verbruiken dan je meterkast aan kan.
03. Er wordt veilig gebruik gemaakt van de stroomaansluiting
Wanneer het stroomnetwerk is overbelast dan valt de stroom uit en slaan de stoppen door, met mogelijke schade aan je meterkast als gevolg. Met Dynamic Load Balancing vermijd je deze gevaarlijke situaties in je meterkast.
04. Je kunt meerdere auto’s tegelijk opladen
Indien je meerdere laadpunten hebt aangesloten, kun je met deze functie ook veilig een tweede elektrische auto opladen, zonder dat het stroomnetwerk wordt overbelast. Je kunt hierbij zelfs prioriteren welke auto het snelst dient te worden opgeladen.
05. De laadpaal laadt op op de meest efficiënte manier
De laadpaal reguleert de laadsnelheid op basis van het stroomverbruik in huis. Dit betekent dat bij veel stroomgebruik de laadsnelheid lager is of het laden soms even helemaal stopt. Daarentegen betekent dit ook dat de laadpaal maximaal laadt bij een laag stroomverbruik in huis.
06. Duurzaam opladen, door zonnepanelen prioriteit te geven
Bij sommige laadpalen met Dynamic Load Balancing kun je aangeven dat je je elektrische auto enkel met zonne-energie wil opladen. Dit bespaart energiekosten én is extra duurzaam. Mocht je op een bewolkte dag toch iets sneller van huis weg willen, dan kun je deze instelling ook binnen mum van tijd weer aanpassen en ook stroom uit het energienetwerk gebruiken.