Categorie:

Techniek
Kennisbank

Domme apparaten slim maken met Home Energy Management

Tochtstrips plaatsen, de verwarming lager zetten, een douchetimer gebruiken of strikt het weer in de gaten houden zodat je jouw wasmachine alleen aan zet wanneer de zonnepanelen de meeste energie opwekken. Het zijn allemaal trucjes waarmee je energie kunt besparen. Maar wat als we je vertellen dat je duurzamer kunt leven, zonder in te leveren op comfort. Niet meer hoeven na te denken of je de lampen in de slaapkamer wel hebt uitgedaan, of een zoektocht doen naar dat ene apparaat wat jouw energierekening zo hoog maakt.

HEM

Soly Brain: het energiegenie van je huishouden

Een Home Energy Management systeem biedt je waardevolle informatie en inzichten, waardoor je energiebewustere keuzes kunt maken. Zo zie je in één oogopslag welke grootverbruikers er zich in jouw huishouden bevinden en kun je het verbruik van je ‘domme’ apparaten optimaliseren, door ze te laten draaien op je eigen opgewekte zonne-energie. Dit draagt niet alleen bij aan een duurzame levensstijl, maar leidt ook tot kostenbesparingen.

Verhogen van zelfconsumptie
Ons Home Energy Management systeem, ook wel bekend als de Soly Brain, stelt je in staat om het energieverbruik van je ‘domme apparaten’ slimmer te beheren. Zo kun je ervoor kiezen om op een zonnige dag, wanneer je zonnepanelen veel energie opwekken, de wasmachine te laten draaien. Hierdoor wordt deze aangedreven door je eigen opgewekte zonnestroom, in plaats van elektriciteit van het reguliere net, en verhoog je de consumptie van je eigen opgewekte energie. Op deze manier profiteer je optimaal van de beschikbare duurzame energie, verhoog je je onafhankelijkheid en bespaar je op je energierekening.

Dankzij de slimme toepassingen van Home Energy Management ben je tot 70% meer zelfvoorzienend, terwijl je jaarlijks zeker 150 euro extra kunt besparen op je energierekening. Slim voor je verbruik én slim voor je portefeuille.

Jouw verbruik afgestemd op de laagste prijs
Een verdere afname van de eigen CO2-uitstoot
Bespaar 150 euro door slimmer energieverbruik
Integreer verschillende energievoorspellingsmodellen
Laadpaal

Slim laden van elektrische voertuigen

Heb je een elektrische auto en een laadpaal? Dan kan de Soly Brain de laadsnelheid van je elektrische auto regelen op basis van de beschikbare zonne-energie en stroomvraag in je huis. Hierdoor wordt je auto opgeladen op moment waarop er veel zonne-energie beschikbaar is, waardoor je de kosten voor het laden van je auto minimaliseert en je gebruikmaakt van je eigen duurzame energie.

Thuisbatterij

Energieopslag- en gebruik

Met een thuisbatterij kun je overtollige energie die je zonnepanelen opwekken opslaan voor later gebruik. En met behulp van de Soly Brain kun je dit op een slimme manier beheren. Zo kun je de energie laten opslaan in de batterij wanneer de vraag naar stroom laag is en de productie van zonne-energie hoog. Op die manier kun je de opgeslagen energie later gebruiken wanneer de vraag naar stroom stijgt – dit is in de praktijk vaak ‘s avonds – en de stroomtarieven op het net duurder worden. Zo geniet je van je eigen schone en goedkope zonne-energie, zelfs als de zon niet schijnt.

HEM

Energiebewustheid en inzicht

Het Home Energy Management systeem geeft je waardevolle inzichten in je energieverbruik en de prestaties van je duurzame apparaten. Je kunt realtime zien hoeveel energie je zonnepanelen produceren, hoeveel je verbruikt en hoeveel energie je thuisbatterij opslaat. Met deze waardevolle informatie kun je bewustere keuzes maken over het ideale moment om je (domme) apparaten te laten draaien, om zoveel mogelijk gebruik te maken van je eigen opgewekte energie. Zo kun je je energie-efficiëntie te verbeteren en je energiekosten verlagen.

Tijd- en energieoptimalisatie

Smart living

Dankzij geavanceerde technologie en algoritmen, kan het Home Energy Management systeem veel processen automatisch uitvoeren op basis van vooraf ingestelde voorkeuren en energiebehoeften. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het handmatig aanpassen van je zonnepanelen of thuisbatterij, omdat de Soly Brain dit op een slimme en geautomatiseerde manier voor je regelt. Dit bespaart je tijd en geld.

De toekomst

Werk slimmer, niet harder

De Soly Brain maakt je leven nét even iets makkelijker. Het maakt gebruik van geavanceerde technologieën en intelligente algoritmen om je duurzame apparaten optimaal te benutten. Hiermee worden je groot- en sluipverbruikers inzichtelijk en kun je ‘domme’ apparaten slim maken. Hoe? Door gebruik te maken van je eigen duurzame energiebronnen. Zo kun je efficiënt besparen op je energieverbruik en tegelijkertijd profiteren van een milieuvriendelijkere en duurzamere manier van leven.

Wil jij je domme apparaten slim maken door middel van geavanceerde technologieën en slimme algoritmen die het energieverbruik van deze apparaten optimaliseren en coördineren met duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen? Dat kan met de Soly Brain. Hierdoor kun je handmatig je ‘domme’ apparaten op een intelligente manier aansturen, waardoor je efficiënt gebruikmaakt van je duurzame energie.

Kom met ons in contact

Wil je meer weten over slimme oplossingen in huis? Ontdek hoe je eenvoudig contact met ons kunt opnemen.