icon
Bijdrage aan een duurzaam Nederland
icon
Informatieavond met goede voorlichting
icon
Installatie zonnepanelen binnen 2 weken
icon
Zonne-energie toegankelijk voor iedereen

"Samen willen we bijdragen aan een duurzamer Nederland"

Deelnemers aan het collectief Buurkracht Zuidhorn van Soly kunnen inmiddels genieten van hun zelf opgewekte zonne-energie. Onder andere Roel en Sophia Metting. In de ochtend van 23 april vond het online adviesgesprek plaats om te kijken hoe de zonne-installatie eruit zou komen te zien. Nog geen twee weken later liggen de zonnepanelen al bij het echtpaar op het dak.

Een snelle beslissing
Tot voorkort hadden Roel en zijn vrouw nog weinig kennis van zonne-energie. Veel van hun buren hadden al panelen op het dak, maar om zelf ook over te stappen was nooit echt ter sprake gekomen. Tot bij hen de Buurkracht folder door de bus kwam. Zonder zich nog verder te verdiepen in zonne-energie is Roel naar de informatieavond gegaan.

Tijdens de informatieavond werden de geïnteresseerde inwoners van Zuidhorn voorgelicht over hoe het proces zou gaan verlopen. Hoewel Roel eerst nog niet bekend was in de wereld van zonnepanelen, gaf de informatieavond hem genoeg kennis om vrijwel direct de knoop door te hakken. Omdat hij samen met zijn vrouw ook graag bij wil dragen aan een duurzamer Nederland, was de keuze snel gemaakt.

De eerste ervaringen
De zonnepanelen leveren voor de heer en mevrouw Metting wel één heel praktisch voordeel op. Omdat ze voorheen gebruikmaakten van een dag- en nachttarief, stond mevrouw Metting geregeld ’s ochtends vroeg op om de wasmachine aan te zetten. Gebeurde dit immers voor zeven uur in de ochtend, dan was dit voordeliger. Nu er zonnepanelen op het dak liggen, is dit niet meer nodig. Zolang de panelen stroom opwekken, kan de wasmachine maar draaien.

Het proces om uiteindelijk de panelen op het dak te krijgen is Roel en Sophia erg goed bevallen. De informatieavond was nuttig en de installateurs waren vriendelijk. Dat de panelen ook al binnen twee weken werden geïnstalleerd, was mooi meegenomen. Vanaf nu kunnen ze beiden genieten van hun zelfopgewekte energie.

Info: Inmiddels is het project afgerond.