Laagdrempelig

Zonnepanelen zonder aanbetaling

De prijs voor het huren van zonnepanelen wordt uitgesmeerd over meerdere jaren. Het zonnesysteem wordt kosteloos geïnstalleerd, waarna je in maandelijkse termijnen de zonnepanelen afbetaalt. In de regel is de opbrengst van de zonnepanelen altijd hoger dan de maandelijkse kosten, waardoor je vanaf de eerste dag geld bespaart op je energierekening. Hoe wordt de prijs voor het huren van zonnepanelen bepaald?

Voordelen

Waarom kiezen voor zonnepanelen huren?

Het huren van zonnepanelen is met name interessant met het oog op de laagdrempelige installatie. Je hoeft vooraf geen aanbetaling te doen, en bent ‘voordelig’ verzekerd van zonnepanelen. Vooraf worden afspraken gemaakt over een vast huurbedrag per maand. Binnen het concept zonnepanelen huren blijft de installateur ‘eigenaar’ van het systeem. Dat betekent dat de installateur – in dit geval Soly– verantwoordelijk blijft voor service en onderhoud. Na 10 jaar kan je het complete systeem voor een gereduceerde prijs overnemen, en zo nog zeker 20 jaar genieten van alle voordelen van zonnepanelen.

Hoe wordt de prijs voor zonnepanelen huren bepaald?

Geen eenmalige koopprijs, maar een maandelijks huurbedrag voor je zonnepanelen. Het is misschien net even anders dan je bent gewend. De prijs voor het huren van zonnepanelen wordt vastgesteld op basis van het aantal zonnepanelen dat je wilt installeren. Daarbij houdt men altijd rekening met de verwachte opbrengst van het systeem, zodat je in de praktijk (gemiddeld) elke maand geld bespaart op je energierekening.

Huurprijs zonnepanelen berekenen

De exacte huurprijs voor de zonnepanelen wordt vooraf berekend, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Dat kan bij Soly super eenvoudig en online met de ZonneConfigurator. Op basis van je adres en huidige en/of verwachte stroomverbruik adviseren we je over het aantal te huren zonnepanelen. Daaruit volgt een verwachte opbrengst en indicatieve prijs voor zonnepanelen huren.

Voorbeeld prijs zonnepanelen huren

Stel dat je gemiddelde stroomverbruik per jaar gelijk is aan 4.500 kWh. Je hebt dan tenminste 14 zonnepanelen nodig om je verbruik ‘dekkend’ te hebben. Wat zijn de kosten van 14 zonnepanelen huren? Het maandbedrag ligt dan rond de 85 euro. We rekenen met een gemiddelde stroomprijs van € 0,75 per kWh. De opbrengst in kWh is bij 14 zonnepanelen ongeveer 4.585 kWh. Een rekenvoorbeeld:

Maandbedrag 14 zonnepanelen huren: ± € 85,-
Gem. opbrengst 14 zonnepanelen per maand: 382 kWh
Opbrengst in euro’s: 382 x 0,75 = € 286,50

Gemiddelde netto-opbrengst 14 zonnepanelen huren per maand: 286,50 – 85 = €201,50

Weten wat jij kunt besparen met het huren van zonnepanelen? Maak gebruik van onze ZonneConfigurator. Dat werkt heel eenvoudig. Vul je huidige en/of verwachte stroomverbruik in, bepaal hoeveel zonnepanelen je wilt huren en ontvang direct een indicatie van de verwachte opbrengst en kosten voor het huren van 14 zonnepanelen.

Kom met ons in contact

Wil je meer weten over het huren van zonnepanelen? Onze adviseurs zitten voor je klaar. We doen er alles aan om de zon bij jou te laten schijnen.