Duurzaam

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

De minimale levensduur van zonnepanelen is 25 jaar. Vaak gaan zonnepanelen nog langer mee. Echter, de innovaties op de zonnemarkt zorgen ervoor dat de kwaliteit en het rendement van zonnepanelen snel toenemen. De meeste fabrikanten van zonnepanelen geven dan ook een minimale garantie van 20 of zelfs 25 jaar op zonnepanelen. Een investering in kwaliteit en een duurzame toekomst. Wij vertellen je meer over de levensduur van zonnepanelen.

header image

Wat bepaalt de levensduur van zonnepanelen?

Investeren in zonnepanelen; steeds meer huishoudens doen het. We worden dankzij zonnepanelen minder afhankelijk van energieleveranciers en besparen zo veel geld. Daar staat tegenover dat een set met zonnepanelen een behoorlijke investering is, zeker als je kiest voor zonnepanelen kopen. Gelukkig geniet je bij zonnepanelen van een lange levensduur.

De levensduur van zonnepanelen wordt bepaald door de kwaliteit. De kwaliteit heeft zowel effect op het rendement als de levensduur. Om de gewenste levenscyclus te bewaken, dienen zonnepanelen te voldoen aan diverse kwaliteitseisen. Bij Soly worden de zonnepanelen daarom zowel voorafgaand aan de productie als na productie uitgebreid getest. Zo ben jij als eindgebruiker verzekerd van de hoogste kwaliteit, terug te vinden in een hoog piekvermogen en sterke materialen, en een lange levensduur voor de zonnepanelen.

Garantie op zonnepanelen

Zodra de zonnepanelen op het dak zijn geïnstalleerd, dan worden ze blootgesteld aan verschillende omstandigheden: harde wind, regen, volle zon, sneeuw en vorst. Daarom testen we de zonnepanelen onder de meest extreme omstandigheden. We hechten waarde aan de hoogste kwaliteitseisen, en onze garanties op zonnepanelen zorgen ervoor dat je niet alleen vandaag, maar ook over 10 jaar nog mag vertrouwen op diezelfde hoge kwaliteit.

Genieten van 100% duurzame zonne-energie

Bij Soly willen we je nu, over 5 jaar en zelfs over 25 jaar laten genieten van 100% duurzame energie. Zonne-energie van het eigen dak. Maak kennis met onze producten en geniet van onze betrouwbare en duurzame kwaliteit. En: ontdek meer over onze uitstekende service. Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met problemen binnen het zonnesysteem, dan zijn we altijd in de buurt om je verder te helpen. Zo doen we dat bij Soly.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen gaan tenminste 25 jaar mee. Wel is er sprake van het fenomeen ‘degradatie’, hetgeen betekent dat het rendement van zonnepanelen naar verloop van tijd iets afneemt. Bij aanvang beschikt een zonnepaneel over een vooraf gegeven kwaliteit, piekvermogen en aantal zonnecellen. De zonnecellen zetten energie van de zon om in gelijkstroom, waarna de omvormer de stroom omzet in wisselstroom. Om de kwaliteit en levensduur van zonnepanelen te optimaliseren, houden we rekening met de volgende factoren:

 • Correct piekvermogen
 • Degradatie zonnepanelen
 • Kwaliteit van de panelen

In de factsheet van onze zonnepanelen valt altijd af te lezen met welke degradatie van de zonnepanelen je in de loop van de jaren rekening moet houden. Onze zonnepanelen beschikken over een lineaire degradatie. Dat wil zeggen dat de zonnepanelen gedurende 25 jaar geleidelijk minder efficiënt worden. Dit is normaal bij ieder type zonnepaneel. Lineaire degradatie van zonnepanelen wil zeggen dat de efficiëntie ieder jaar met een (min of meer) vast percentage afneemt. Wanneer de degradatie sneller gaat dan vooraf is vastgesteld, dan mag je een beroep doen op de vermogensgarantie van Soly.

Soly

Plan nu een vrijblijvend adviesgesprek in

Om een vrijblijvend adviesgesprek op te zetten, vragen we je om je gegevens achter te laten zodat we contact met je kunnen opnemen. Zonnepanelen staan aan de basis van de duurzame revolutie. Ontdek de voordelen van zonne-energie bij jouw thuis. Het adviesgesprek geeft je onder meer:

 • Hoeveel je precies kunt besparen met zonne-energie
 • Een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen van hoge kwaliteit
 • Onze ervaren adviseurs nemen alle tijd voor je

Gratis en vrijblijvend

Plan je afspraak met Soly hier

  Contact met Soly

  Wil je meer weten over de levensduur van zonnepanelen? Onze adviseurs helpen je graag. Aarzel daarom niet op contact met ons op te nemen.
  contact image