Schaalvoordelen

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Het bedrijfspand in eigen beheer en de vrije ruimte gebruiken voor zonnepanelen? Dat is vanuit het zakelijke perspectief een uitstekende keuze. Een duurzame investering die feilloos aansluit op het ondernemersrisico, echter wel met de wetenschap dat u bij een investering in zonnepanelen vooral geld gaat verdienen. De zakelijke kosten voor zonnepanelen berekenen we in principe altijd op basis van de beschikbare ruimte, of het aantal vrije vierkante meters. Wat zijn de kosten voor zonnepanelen zakelijk?

header image

Onze zakelijke oplossingen

Voordat we de kosten voor zonnepanelen zakelijk uiteenzetten, vertellen we graag meer over onze duurzame oplossingen voor bedrijven. Bij Soly kiest u voor een concept dat past bij uw bedrijf en budget. Ontdek meer en investeer op slimme wijze in zonnepanelen.
icon

Zonnepanelen kopen

Het kopen van zonnepanelen heeft een belangrijk voordeel: de zonnepanelen komen direct in eigen beheer. Na een eenmalige investering bent u als bedrijf volledig eigenaar, en ervaart zodoende vanaf de eerste dag het duurzame én financiële profijt van zonnepanelen.

Meer informatie
icon

Zonnepanelen leasen

Leasing is een klassiek zakelijke keuze. Bij zonnepanelen werkt dat precies zoals u mag verwachten; de zonnepanelen worden kosteloos geïnstalleerd, waarna u maandelijks een vast bedrag afdraagt. Verder geniet u van alle gebruikelijke zakelijke voordelen van zonnepanelen.

Meer informatie
icon

ZonneCarports

Een carport met zonnepanelen biedt de combinatie van een hoog comfort en ruime capaciteit. Het is opwekken, opladen en verduurzamen. Samengebracht in een modern en architectonisch hoogstaande oplossing. Ontdek alle mogelijkheden.

Meer informatie

Hoe berekenen we de zakelijke kosten voor zonnepanelen?

Bij Soly berekenen we de kosten van zonnepanelen voor uw bedrijf op basis van de beschikbare ruimte op het dak in vierkante meters. Uiteraard geven we u vooraf uitgebreid advies over de mogelijkheden. Als bedrijf profiteert u altijd van schaalvoordelen. Het volume of het aantal zonnepanelen is in de praktijk namelijk bepalend voor de kostprijs. In verhouding betaalt u dus een lagere prijs per zonnepaneel. We bezoeken uw bedrijf graag om advies op maat te geven.

Offerte zonnepanelen zakelijk

Hoe bepalen we de kosten voor zonnepanelen voor uw bedrijf? We gaan uit van een richtprijs per vierkante meter (m2). Die prijs is afhankelijk van het volume. Voor bedrijven geldt tevens een btw-tarief van 21% voor de installatie van zonnepanelen. Dit kunt u uiteraard in een later stadium weer terugvragen. Per voorbeeld: beschikt u over 200 m2 vrije dakruimte, dan kunnen hier circa 80 zonnepanelen worden geplaatst. Op basis daarvan voorzien we uw bedrijf van een offerte op maat.

Een duurzame bedrijfsvoering

Zakelijke voordelen van zonnepanelen

Waarom kiest u met uw bedrijf voor zonnepanelen aanschaffen? Het zal u niet zijn ontgaan; de energietransitie is in volle gang, en ook bedrijven leveren hun bijdrage. Verduurzamen is buiten het financiële voordeel ook steeds vaker noodzakelijk. Zo moeten bedrijven in 2023 voldoen aan het Bouwbesluit. Dat bouwbesluit verplicht bedrijven om hun pand te voorzien van (tenminste) Energielabel C, ofwel een primair fossiel energieverbruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar.

Verduurzamen in de vorm van zonnepanelen geeft bedrijven echter vooral grote voordelen op zakelijk terrein: zo bespaart men fors op de energiekosten, waardoor liquide middelen overblijven voor zaken waar uw bedrijf écht bij gebaat is. In de juiste richting doorgroeien, door geld te besparen met zonnepanelen. Fiscale voordelen zijn (mogelijk) te vinden in de Energie-investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheidsaftrek (KIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Tot slot zorgt de investering in duurzaamheid door bedrijven voor een versterkt imago, met bijkomende zakelijke voordelen. Een win-win.

Achtergrond

Kennisbank

Wilt u meer weten over zonnepanelen? Alles omtrent garanties, voorwaarden, voordelen en extra's is te vinden in onze kennisbank. We hebben alvast 3 nuttige artikelen voor u geselecteerd.
cards knowhow icon icon
Elektrische auto opladen via zonnepanelen
Door middel van zonnepanelen op duurzame wijze je elektrische auto opladen? Dat is wonen, leven en rijden op de kracht van de zon.
cards knowhow icon icon
Binnen 10 jaar de zon weer op #1
Zonne-energie voor iedereen. Het kan. Met deze woorden richtten de broers Patrick en Milan van der Meulen in 2013 Soly op. Waar staan we nu?
cards knowhow icon icon
Een hoger energielabel voor huizen en gebouwen
Wat is de invloed van het energielabel op de verkoop- of verhuurprijs van een woning of kantoorpand?

Kom met ons in contact

We staan voor u klaar. Wilt u graag iemand persoonlijk spreken over de mogelijkheden van zonnepanelen zakelijk? Neem dan contact op.
contact image