icon
0
Hanzehogeschool zet zijn handtekening onder duurzaam pact
icon
0 +
Samenwerking met hogescholen, gemeentes, universiteiten en andere organisaties
icon
0 %
Duurzame energie op de Hanzehogeschool
icon
0
Volledige overstap naar duurzame energie uit zon en wind

De Hanzehogeschool trekt op met partner en alumnibedrijf Soly om dit doel te behalen.

In 2030 maakt de Hanzehogeschool Groningen 100% gebruik van duurzame energie. Dat is de afspraak die de hogeschool als eerste organisatie in Nederland maakt met Al Gore en zijn Climate Reality Project. Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, zet collegelid Paul van der Wijk, namens de Hanzehogeschool zijn handtekening onder het pact.

Het initiatief ligt bij Al Gore en zijn Climate Reality Project. Zij startten de campagne 100% Committed, een samenwerking met hogescholen, gemeentes, universiteiten en andere organisaties om gezamenlijk de schouders te zetten onder het doel om voor 2030 100% gebruik van duurzame energie te realiseren. Voor de Hanzehogeschool een logische stap om te zetten gezien de ambities op het gebied van duurzaamheid: in 2020 wil de hogeschool op dit gebied een voorbeeldrol vervullen.

De Hanzehogeschool trekt op met partner en alumnibedrijf Soly om dit doel te behalen. Soly oprichters Patrick en Milan van der Meulen spelen op hoog niveau een rol binnen het Climate Reality Project.

Ken Berlin, President en CEO van het Climate Reality Project: “The Climate Reality Project congratulates Hanze University of Applied Sciences, Groningen for joining the 100% Committed program and pledging to get all of its electricity from renewable sources. This milestone step demonstrates the University’s climate leadership following the IPCC 1,5C Report and the historic decision of the Dutch Appeals Court ordering the government to increase its emissions cuts. Congratulations to Hanze University for being 100% Committed, and for declaring that we must, we can, and we will solve the climate crisis.”

Over het Climate Reality Project
Dit project heeft als doel om het bewustzijn rondom klimaatverandering te vergroten en om concrete acties richting een duurzame toekomst te stimuleren. De campagne ‘100% committed’ is een partnership tussen het Climate Reality Project en hogescholen, gemeentes, universiteiten, etc. om gezamenlijk een commitment aan te gaan om voor 2030 100% gebruik te maken van duurzame energie. Verschillende steden en universiteiten in de Verenigde Staten hebben dit commitment al ondertekend. Ook in Europa hebben verschillende organisaties zich aan deze afspraak gecommitteerd.