Overijssel

Subsidie voor carport met zonnepanelen

De provincie Overijssel biedt sinds januari 2023 een subsidie aan voor zonne-energieleverende parkeerterreinen in Overijssel, ook wel bekend als de carport met zonnepanelen. De zonnepanelen boven het parkeerterrein zullen daarmee op efficiënte wijze zonne-energie opwekken, terwijl de geparkeerde EV’s tegelijkertijd kunnen opladen. Ontdek hoe u in aanmerking komt voor de Subsidie voor zonne-energieleverende parkeerterreinen Overijssel, en aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Voor wie?
De nieuwe subsidie zonne-energieleverende parkeerterreinen Overijssel is bedoeld voor gemeenten, energiecoöperaties, parkmanagementorganisaties, ondernemingen en maatschappelijke instellingen. De subsidie geldt voor de realisatie van een draagconstructie voor de zonnepanelen en de fundering van het parkeerterrein, alsmede het plaatsen van batterijen voor de lokale opslag van zonne-energie. De subsidie vanuit de provincie Overijssel kan bovendien worden gecombineerd met landelijk geldende subsidieregelingen. Dit geldt ook voor de investering in zonnepanelen zelf.

Voor de aanschaf van de zonnepanelen kunnen ondernemers een beroep doen op de SDE++ subsidie of de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) vanuit het Rijk.

Voorwaarden subsidie
Om voor de subsidie zonne-energieleverende parkeerterreinen Overijssel in aanmerking te komen, moet u als ondernemer aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden voor de subsidie hebben we hieronder opgesomd:

 • Het gewenste energieleverende parkeerterrein is gelegen in Overijssel;
 • Er wordt minimaal 420 kWp vermogen geïnstalleerd;
 • De aanvraag past binnen de regels van de de-minimisverordening. Voor de batterij geldt dat het ook kan passen binnen de regels van de Algemene
 • Groepsvrijstellingsverordening (AGVV);
 • Aanvrager is géén particulier, een eenmanszaak, een v.o.f. of een zzp-er;
 • Realisatie ZonneCarport moet binnen 24 maanden na subsidieverlening zijn uitgevoerd;
 • Subsidie geldt als aanvulling tot 45% van de totale investeringskosten voor de carport met zonnepanelen.

Meer informatie over de voorwaarden vind je op de website van de provincie Overijssel. De aanvraag voor de subsidie doet u zelf door het digitale aanvraagformulier in te vullen. Enkele verplichte bijlagen, zoals een haalbaarheidsonderzoek en plan voor financiering maken deel uit van de aanvraag. Ook deze kunt u vinden op de betreffende pagina van de provincie Overijssel.

Subsidiepot van 6 ton beschikbaar
De subsidie Energieleverende parkeerterreinen Overijssel loopt door tot het einde van 2023, of tot het moment dat de subsidiepot leeg is. Er is dit jaar in totaal 600.000 euro beschikbaar. U maakt nog altijd kans op de subsidie, dus wees er snel bij. De subsidie die u kunt ontvangen voor de realisatie van een zonne-energieleverend parkeerterrein is maximaal 45% van de totale investering. Er geldt een maximum subsidiebedrag van 200.000 euro per aanvraag.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

  Geheel vrijblijvend
  01.

  Vraag een vrijblijvende offerte aan

  U ontvangt van Soly een maatwerk offerte met specificaties over de mogelijkheden van een zonnecarport op uw parkeerterrein.

  02.

  Orientatie met een persoonlijk adviseur

  Bent u enthousiast over de offerte? Onze adviseurs vertellen u graag meer. Samen werken we uw wensen uit op papier.

  03.

  Tevreden en subsidie aanvragen?

  Tevreden met onze definitieve offerte? Dan kunnen we het bouwplan met u delen, zodat u de Subsidie Zonne-energieleverende parkeerterreinen Overijssel kunt aanvragen.

  04.

  Installatie carport met zonnepanelen

  Is de subsidie toegekend en zijn de plannen geaccordeerd? Dan zetten we alles in gang en maken we de installatiedatum concreet. Gefeliciteerd!