Onze motivatie

Soly klanten aan het woord

We zijn blij met alle reviews over Soly. Onze klanten geven ons namelijk de meest waardevolle informatie over hoe we het doen als bedrijf en hoe tevreden onze klanten zijn met onze service. Soly is een B-Corp. Dat betekent dat onze bedrijfsvoering volledig in het teken staat van ‘goed doen’. Goed voor de wereld, goed voor onze medewerkers en bovenal goed voor onze klanten. Het is waar we onze missie aan hebben verbonden: zonne-energie voor iedereen toegankelijk maken. Lees wat onze klanten in de reviews over Soly vertellen.


Raymond
"Een 'op maat' advies geheel vrijblijvend!"

Zonnepanelen! Hoe maak je een keuze in het woud van aanbieders? Gebruik je boerenverstand! Is het te mooi om waar te zijn, dan is het meestal zo! Soly is een aanbieder die al bestaat vóór de Hype! Een website die alles vertelt zonder een agressieve benadering. Een berekening maakt op basis van eerlijke informatie. Een “op maat” advies geheel vrijblijvend! Knoop doorgehakt? Daarna offerte, planning, montage en gebruiksklaar opleveren. Dik tevreden ook dankzij uitstekend persoonlijk contact. Dank Soly, dank Jurjen en Noah! Let the sun shine…

Karel
"Levering/planning en montage uitstekend!"

Over het hele proces vanaf de persoonlijke aanbieding en het adviesgesprek wat ik had met Soly ben ik bijzonder tevreden. De levering / planning en de montage van de 8 zonnepanelen verliepen uitstekend! Momenteel wordt de btw teruggave geregeld door Soly. Het hele gebeuren was binnen een paar maanden achter de rug.

Ik heb ook een vriend van mij kunnen overhalen en deze heeft inmiddels ook al een aanbetaling gedaan en wacht op de planning voor de plaatsing van zijn zonnepanelen.

 

Jos
"Van eerste gesprek tot installatie in slechts 1,5 maand, super!"

Gesprek over offerte etc. verliep zeer prettig, als levering en installatie ook zo verloopt dan ben ik erg tevreden!! Na een maand al bericht en een afspraak gemaakt om over 2 weken de zonnepanelen te installeren. Dus van eerste gesprek tot installatie in slechts 1,5 maand, super!

Installatie ook super verlopen, complimenten voor het montageteam!!

Arjen
"Snelle en nette service!"

Binnen een halve dag zowel een nieuwe meterkast in de gang als 8 zonnepanelen op mijn dak.

In de offertefase was nog niet helemaal zeker op welke manier de panelen het mooiste zouden passen. Dit is op de dag van installatie direct netjes uitgemeten en alles is daarna naar tevredenheid geplaatst.

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Optioneel
Gratis en vrijblijvend

Zonnepanelen kopen of huren

De Soly Experience

Zonnepanelen kopen

Wat zijn de ervaringen met zonnepanelen kopen bij Soly? Hier bereken je eenvoudig online hoeveel geld jij kan besparen door zonnepanelen te kopen. Op basis van locatie gebonden data analyseren we de mogelijkheden van jouw dak en berekenen realtime hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om in je maandelijkse stroomverbruik te voorzien. Lees het verhaal Over Soly en laat je overtuigen van alle voordelen van zonnepanelen. Zonne-energie voor iedereen. Het kan.

Zonnepanelen huren

Wil je weten hoe zonnepanelen huren door onze klanten wordt ervaren? Door te kiezen voor het huren van zonnepanelen ben je voordelig verzekerd van een complete zonnepaneleninstallatie op jouw dak. Na de installatie van zonnepanelen huur je het systeem van Soly voor een vast en vooraf gespecificeerd maandbedrag. Zo weet je altijd waar je aan toe bent, en wat je verwachte opbrengst uit zonne-energie zal zijn. Een unieke optie. Ontdek meer over de Soly ervaring.


Veelgestelde vragen
Het kopen of huren van zonnepanelen is een complex proces, en bij Soly proberen we dat voor jou zo makkelijk, snel en efficient mogelijk te maken. Mocht je toch nog vragen hebben, dan hebben we een FAQ! Hier vind je misschien al het antwoord op jouw vraag.
Waarom Soly?
 
Wij grijpen de uitdagingen van de energietransitie met beide handen aan om met zijn allen zo snel mogelijk te kunnen genieten van goedkope, klimaatneutrale en decentrale energie. Wij zijn er om voor jou altijd een passende oplossing te vinden. Zakelijk of particulier, wel of geen eigen zonnepanelen. We staan voor je klaar. Als klant maak je deel uit van een snel groeiende community van huishoudens en bedrijven die zich inzetten voor een 100% duurzame toekomst. Lees hier en hier meer over ons.
Moet je zonnepanelen schoonmaken?
 
Zonnepanelen beschikken over een speciale coating waardoor vuil er na een regenbui afspoelt. Ze hebben daarom weinig tot geen onderhoud nodig. Over het algemeen is het aan te raden eens keer per jaar je zonnepanelen te controleren op zand of vogelpoep. Een twee-jaarlijkse schoonmaakbeurt is in bijna alle gevallen meer dan voldoende. Zijn je zonnepanelen na bijvoorbeeld een zandstorm wel zichtbaar smerig? Let dan op hoe je de zonnepanelen schoonmaakt. Zonnepanelen zijn broos en dus niet bestand tegen het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen, schuursponzen of hogedrukspuiten. De panelen kunnen hierdoor beschadigen. Gebruik liever lauw water en een zachte spons of doek. Is je dak minder goed bereikbaar, gebruik dan een telescoopwisser die je aan kan sluiten op je tuinslang. Schoonmaakmiddel is bij het schoonmaken niet nodig. Wil je meer informatie over zonnepanelen schoonmaken? We vertellen je het graag!
Wat doet de omvormer?
 
Van de zonnepanelen loopt een kabel naar de omvormer. Dit is een apparaat waarin gelijkstroom wordt omgezet in bruikbare wisselstroom. Deze wisselstroom wordt vervolgens verplaatst naar de meterkast, waarna je apparaten in huis de stroom kunnen gebruiken. De omvormer is een kastje ter grootte van twee grote schoenendozen. Wanneer de panelen energie opwekken, overdag, dan doet de omvormer zijn werk. ’s Nachts, wanneer de panelen uitstaan, is ook de omvormer uit. Het apparaat maakt een zacht geluid wanneer het aanstaat, maar is dus ’s nachts volledig stil. Omdat de omvormer zijn warmte kwijt moet, is het van belang het apparaat te installeren op een plek met voldoende ruimte voor luchtcirculatie. Voor een serie of een parallel geschakeld systeem zijn verschillende soorten omvormers nodig. Bij Soly maken we gebruik van een Growatt omvormer bij een serie schakeling. Voor een parallel systeem gebruiken wn Enphase omvormers
Wat zijn de voordelen van zwarte zonnepanelen?
 
Veel mensen kiezen tegenwoordig voor zwarte panelen. In de meeste gevallen maken ze deze keuze omdat ze zwarte panelen mooier vinden dan blauwe. De zwarte mono-kristallijnpanelen beschikken over een zwarte omlijsting tegenover de aluminium omlijsting van blauwe panelen. Doordat de panelen volledig zwartgekleurd zijn, zorgt dit voor een rustiger beeld op je dak. Naast het esthetisch voordeel, leveren zwarte panelen ook meer op dan blauwe panelen. Het Wattpiek van de panelen ligt hoger en ze werken beter bij directe zoninstraling. Met zwarte panelen wek je dus meer stroom op per m² van je dak. Wil je meer weten over onze producten? Bezoek dan onze productenpagina.
Zijn zonnepanelen recyclebaar?
 
Ja, zonnepanelen zijn bijna volledig recyclebaar. Het hoofdbestandsdeel van zonnepanelen, silicium, verliest zijn werking niet en kan daardoor oneindig hergebruikt worden. De overige bestandsdelen van een paneel, zoals aluminium of glas, zijn eveneens gemakkelijk te scheiden en te hergebruiken. Een gerecycled zonnepaneel kost ruim 70% minder energie dan een nieuw paneel.
Wat is de terugleververgoeding?
 
Naast de salderingsregeling bestaat er de terugleververgoeding. Dit is een vaste vergoeding per kWh voor het overschot aan energie - na salderen - dat je nog mag terugleveren aan het energienet. Vanaf de introductie van de terugleververgoeding op stroom krijg je een vastgesteld bedrag terug. Dit is een vast bedrag voor stroom die je terug levert aan het net. Wel kan het tarief verschillen per energieleverancier. Uitgangspunt voor de hoogte van dit bedrag, is dat de terugverdientijd van zonnepanelen altijd rond de zeven jaar is, en momenteel ligt de tvt - onder druk van de hoge energieprijzen - zelfs nog lager. Worden zonnepanelen in de toekomst bijvoorbeeld goedkoper, dan daalt het bedrag van de terugleververgoeding.
Kom in contact met Soly
Heb je nog vragen naar aanleiding van de reviews en ervaringen van onze Soly-klanten? Dan helpen onze adviseurs je natuurlijk graag verder!