Onze producten

De best mogelijke manier zonne-energie opwekken

De partners en fabrikanten waar we mee samenwerken hebben een grote impact op de maatschappij en het klimaat. Daarom zijn we in elke productkeuze uiterst selectief. Zo geniet je bij Soly, naast natuurlijk de beste garanties, opbrengst en levensduur, áltijd van producten van leveranciers met B Corp DNA. Dus; duurzame en circulaire productie, eerlijke en veilige werkomstandigheden en een positieve impact op directe en indirecte omgeving. Op deze pagina duiken we kort in de techniek van onze producten en lees je alles wat je verder wilt weten; van de garanties tot aan de CO₂-uitstoot tijdens de productie. Zo weten jij en wij altijd zeker dat we op de best mogelijke manier zonne-energie opwekken.

Onze productpartners

Cijfers

Onze zonnepanelen

Jinko Tiger Neo N-Type Mono-Facial | 415-425WP

Aantal Wp: 415 – 425
Afmetingen van het zonnepaneel: 172,2×113,4×3,0 cm
Gewicht van het zonnepaneel: 22,0 kg
Modulerendement: 21.51 %
Productgarantie: 25 jaar
Vermogensgarantie: 30 jaar lineaire vermogensgarantie

Meer informatie: Download PDF


Zonne-energiepionier Jinko Solar
Zeker van kwaliteit

Wij werken met de zonnepanelen van de marktleider op het gebied van innovatie in de zonne-energiemarkt: Jinko Solar. Omdat het bedrijf al in 1997 werd opgericht, geldt het als een echte zonne-energiepionier. Met zonnepanelen van Jinko Solar ben je verzekerd van de allerhoogste opbrengst voor jouw dak. Ook voor de lange termijn: met 25 jaar vermogensgarantie voorzien deze zonnepanelen je in 2048 nog steeds van energie. Dat is pas slim investeren.

De kwaliteit van Enphase

We zijn vol overtuiging overgegaan op de micro-omvormers van Enphase. Dit Amerikaanse bedrijf kiest niet voor één centrale omvormer, maar voor super krachtige micro-omvormers onder ieder zonnepaneel. Dat betekent dat ieder paneel nog meer zonne-energie kan opwekken, en het systeem als geheel veel krachtiger is dan je voorheen was gewend. Overigens profiteer je met de micro-omvormers van Enphase van een unieke lange levensduur. Dat is duurzame kwaliteit die komt bij de duurzame stap die jij maakt naar een zonnige toekomst. Wist je dat we onze producten doorlopend monitoren en altijd voor de hoogste kwaliteit gaan? Lees in ons Sustainability Report hoe we dat doen.

Hier komen onze producten vandaan

Als B Corp staan we voor volledige transparantie. In ons Climate Action Report lees je met welke fabrikanten we samenwerken. Hieronder zie je waar onze producten vandaan komen en welke reis ze afleggen tot de daken van de klanten.

01.
Van grondstoffen tot producten

Grondstoffen van over de hele wereld worden in verschillende fabrieken in het oosten van China verwerkt tot eindproducten.

02.
De oversteek

Deze producten komen samen in de haven van Shanghai en worden op grote containerschepen naar Rotterdam verscheept.

03.
Klaar voor actie

We slaan de producten op in ons magazijn in Rosmalen. Hier liggen ze klaar om per vrachtwagen te worden vervoerd naar de verschillende installateurs door heel Nederland.

Omvormers

Het hart van de installatie

De omvormer zorgt ervoor dat de energie uit de zonnepanelen – we noemen dit gelijkstroom – omgevormd wordt tot bruikbare stroom. Dit is de stroom die we kunnen gebruiken voor de verlichting in huis, de vaatwasser en de wasmachine. Vanwege de essentiële rol van de omvormer zijn wij binnen het keuzeproces extra kritisch om te komen tot de juiste leverancier. De grootte en het gewicht van de omvormer zijn in de praktijk afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Hieronder vind je de specificaties voor een systeem van 12 zonnepanelen.

Montagemateriaal zonnesysteem

Het montagemateriaal is natuurlijk net zo belangrijk als alle andere onderdelen van het zonne-energiesysteem. We hebben de materialen uitvoerig getest op kwaliteit, duurzaamheid en weersinvloeden. Voor schuine daken maken wij gebruik van het merk Esdec ClickFit EVO. In het geval van platte daken werken wij met FlatFix Fusion van dezelfde leverancier. Al het materiaal heeft een garantie van 20 jaar.


Growatt omvormer
Serieel geschakeld

Afmetingen: 27,1 x 26,7 x 14,2 cm
Gewicht: 8,8 kg
Aantal dB: Stil (minder dan 25dB) doordat er geen mechanische koeling is (natuurlijke koeling via convectie).
Productiegarantie: 10 jaar

Enphase micro-omvormer
Parallel geschakeld

Afmetingen: 21,2 x 17,5 mm x 3,2 cm
Gewicht: 1,08 kg
Aantal dB: Stil (minder dan 25dB) en geen ventilatoren (natuurlijke koeling via convectie).
Product garantie: 25 jaar

Links
B Corp Movement en Holland Solar
We zijn trots op ons bedrijf en de impact die we maken op een duurzame wereld. Soly is aangesloten bij dé branchevereniging voor de zonne-energiesector in Nederland en tegelijk zijn we een officiële B Corp. Zo proberen we elk jaar opnieuw onze duurzame kernwaarden waar te maken.

B Corp
Soly is B Corp gecertificeerd. Een internationaal certificaat voor sociale ondernemingen die niet alleen de beste van de wereld willen zijn maar vooral ook voor de wereld. Lees meer over B Corp op onze B Corp pagina.
Holland Solar
Wij zijn lid van de brancheorganisatie Holland Solar om samen met andere leden de potentie van zonne-energie zo veel en zo goed mogelijk te benutten.
Samenwerken
Want zo komen we verder. Als we allemaal onze krachten bundelen, dan kunnen we Nederland nu én in de toekomst de pionier van zonne-energie maken. Volg het laatste nieuws.
Kom in contact
Wil je meer weten over onze producten of heb je een algemene vraag over zonnepanelen? De medewerkers van Soly zitten voor je klaar.