Categorie:

Over Soly
Categorie

We hebben onze CO2-uitstoot vanaf oprichting gecompenseerd!

ons grote Climate Action Report

In het begin van 2021 brachten we ons grote Climate Action Report uit: een uitgebreide analyse van waar al onze uitstoot vandaan komt en hoe we dat kunnen minimaliseren en compenseren. Dit rapport was voor ons een grote stap in de goede richting naar het behalen van ons #NetZero2030-doel. Nu is het tijd voor actie om deze uitstoot daadwerkelijk terug te brengen of te compenseren. Achter de schermen zijn we druk bezig met interne verduurzaming en vandaag kunnen we daarover iets speciaals delen.

Alle eigen CO₂-emissies vanaf oprichting gecompenseerd
We zijn trots om de lancering van ons CO₂-compensatieproject aan te kondigen. Met dit ‘Gold Standard’ project compenseren we alle 500 ton CO₂ die we sinds onze oprichting in 2013 hebben uitgestoten door bijvoorbeeld de inkoop van energie op kantoor en al onze eigen vervoer. Dit zijn de Scope 1 en Scope 2-emissies die in het Climate Action Report staan beschreven.

We hebben gekozen om te investeren in het ‘Gigawatt Global Solar’-project in de Agahozo Shalom Youth Village in Rwanda. Dit 8,5 MW grote project was het eerste commerciële zonneveld dat in Oost-Afrika werd aangelegd en levert genoeg elektriciteit om 15.000(!) huishoudens van groene stroom te voorzien. Het project heeft niet alleen de hernieuwbare opwekkingscapaciteit van Rwanda met 6% verhoogd, het genereert ook banen, zorgt voor beter onderwijs in de regio en biedt off-grid plattelandsgebieden toegang tot elektriciteit.

More to come!
Het compenseren van al onze Scope 1 en Scope 2-emissies sinds oprichting is weer een grote stap in de richting van compleet CO₂-neutraal opereren. Door grote CO₂-reducties in factoren die we kunnen beïnvloeden en door het compenseren van onze Scope 3 CO₂-uitstoot veroorzaakt door onze leveranciers, zijn we goed op weg om ons doel van NetZero voor 2030 te behalen.