Categorie:

Zakelijk
Kennisbank

4 redenen voor bedrijven om voor zonnepanelen te kiezen

Het starten van een duurzame bedrijfsvoering kan u helpen om geld te besparen en tegelijkertijd uw imago te verbeteren. Het verduurzamen van uw onderneming kan op diverse manieren: investeren in isolatie, een duurzaam productieproces óf zonnepanelen. Het is slechts een greep uit de maatregelen die u als bedrijf kunt nemen om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen als gas en olie. Een toekomstbestendige business case creëren? Ontdek de 4 belangrijkste redenen om te kiezen voor zonnepanelen.

1. Zakelijk investeren in zonnepanelen is financieel interessant

Vanuit zakelijk perspectief is de investering in zonnepanelen een rendabele optie. Het geld dat u investeert in zonnepanelen resulteert in een onmiddellijke kostenbesparing, terwijl u profiteert van een buitengewoon korte terugverdientijd. Dankzij zonnepanelen bespaart u bijvoorbeeld op de kosten voor elektriciteit en het verwarmen van water. Daarentegen vraagt de stap naar zonne-energie ook om een gedragsverandering, waarin de focus steeds meer komt te liggen op efficiënt gebruikmaken van de duurzame energie die uw zonnepanelen overdag opwekken. Hier kunt u uw businesscase al dan niet op modificeren.

2. Duurzame subsidies voor bedrijven

Bedrijven die willen verduurzamen doen er goed aan om zorgvuldig rond te kijken naar de beschikbare financiële incentives. Zo bieden diverse grote banken subsidies aan voor innovatie en verduurzaming. Ook vanuit de Nederlandse overheid worden duurzame alternatieven door ondernemers ondersteund met uiteenlopende vormen van subsidie. Daarmee wordt de stap naar een duurzame bedrijfsvoering middels zonnepanelen verder gestimuleerd.

Ontdek alles over de subsidies waarvoor u als bedrijf in aanmerking komt wanneer u investeert in zonnepanelen.

3. Zonnepanelen geven uw bedrijf een duurzaam imago

Een groot zakelijk voordeel van zonnepanelen – dat overigens niet direct tastbaar is – is het verbeterde imago voor uw bedrijf. Zowel op papier als in de praktijk zien uw stakeholders de duurzame stappen die u als bedrijf heeft genomen. De kracht van een duurzaam imago uit zich in de vorm van meer sympathie bij uw huidige en potentiële doelgroep. De klant is geneigd eerder iets te kopen bij een bedrijf waar duurzaamheid een rol speelt, dan bij het alternatief waar hier geen sprake van is. In potentie zouden we dus kunnen zeggen dat een positief imago direct en indirect bijdraagt aan een hogere omzet.

4. Klaar voor de zakelijke omgeving van morgen

Bedrijven spelen een prominente rol in de plannen van binnen- en buitenlandse overheden om de CO2-uitstoot te verminderen. In Nederland streven we naar een halvering van de CO2-uitstoot in 2030, terwijl de Europese plannen een reductie van 90 procent in 2040 beogen. Bedrijven die op wat voor manier dan ook verduurzamen, dragen op hun eigen manier een steentje bij aan het realiseren van de klimaatdoelen. Hoe zit het met de CO2-reductie van zonnepanelen? Ter illustratie: met een set van 10 zonnepanelen bespaart u circa 1.200 kilo CO2 per jaar. Dankzij de investering in zonnepanelen bereidt u uw bedrijf voor op de zakelijke omgeving van morgen: een duurzame wereld waarin voor uw bedrijf een belangrijke rol is weggelegd.

Benieuwd naar de zakelijke voordelen van zonnepanelen?

Om een vrijblijvend adviesgesprek op te zetten, willen we u vragen om uw gegevens achter te laten zodat we contact met u kunnen opnemen. Zonnepanelen staan aan de basis van de duurzame revolutie, zowel zakelijk als particulier. Ontdek de voordelen van zonne-energie voor uw bedrijf. Het adviesgesprek biedt u:

 • Een goede indicatie van uw jaarlijkse besparing met zonnepanelen
 • Een vrijblijvend consult met een ervaren adviseur van Soly
 • Een scherpe offerte met inzicht in alle mogelijkheden van zonnepanelen

Vrijblijvend

Laat hier uw gegevens achter

  Verbruik per jaar (in kWh)
  Hoofdaansluiting
  Type dak
  Ik wil graag inzicht in
  Opmerkingen