Zonne-energie Groningen

Wat geeft jou energie?

Zonnepanelen zijn booming in Groningen! Meer dan 30% van de woningeigenaren in de stad en ommeland heeft ze al op het dak schitteren. In slechts vijf jaar tijd is het aantal huishoudens dat profiteert van deze groene energiebron met meer dan 100% gestegen. En dat is niet gek. De huidige energieprijzen, het klimaat en de technologische vooruitgang maakt de overstap niet alleen noodzakelijk, maar ook aantrekkelijk. Door je eigen stroom op te wekken, bespaar je direct op je energierekening en lever je tegelijkertijd een positieve bijdrage aan het milieu. Doe mee met duizenden andere Groningers en ontdek hoeveel geld jij kunt besparen met zonnepanelen. Want de schoonste en goedkoopste stroom, die maak je zelf!

Provincie Groningen heeft maar liefst 1108 volle zonuren
Al 29% Groningse daken hebben zonnepanelen
Met zonnepanelen bespaar je gemiddeld €1.400 euro per jaar
Door zonnestroom is er al 39.002.438 CO2 gecompenseerd
Gebruikmaken van groene energie
Een winstgevende formule

Duurzaam wonen, zonder een fortuin uit te geven? Dat kan met het overstappen op zonne-energie. Met zo’n 1500 zonuren per jaar kunnen Nederlandse huishoudens met zonnepanelen op jaarbasis gemiddeld zo’n 800 euro besparen op hun energierekening. Bij ons kun je zonnepanelen huren of kopen. Wil je liever je geld aan iets anders besteden, dan is huren een goede optie. Wil je de zonnepanelen in eigen beheer, dan is kopen the way to go. Uiteraard is dit een investering, maar de kosten zijn lager dan je misschien zou denken.

Overstappen op zonne-energie
Het is gemakkelijker dan je denkt

Duurzaam wonen zonder comfortverlies? Maak de overstap naar zonne-energie en bespaar op je energierekening, terwijl je een positieve impact hebt op het milieu. Bij Soly maken we het je gemakkelijk met onze volledig digitale aanpak. Bekijk online en vrijblijvend onze prijzen, krijg online advies en volg het proces met onze MijnSoly app. Alles wat je nodig hebt, op één overzichtelijke plek. Bovendien zijn al onze producten makkelijk uitbreidbaar en zijn jouw apparaten in een handomdraai aangesloten. En het beste? In Groningen kunnen we al binnen 6 weken bij je thuis installeren!

Genieten met een goed gevoel
Lokaal en 100% groen

Bijdragen aan het creëren van een betere wereld? Dan zijn er talloze manieren om dit te doen. Misschien is jouw manier wel om je eigen groene energie op te wekken. Zo ben je niet meer afhankelijk wisselende energieprijzen én verlaag je je energierekening meteen. Zonnepanelen bieden meer dan financiële voordelen. Doordat je minder gebruikmaakt van grijze stroom, verminder je ook je CO2-uitstoot. Want terwijl grijze stroom wordt opgewekt door het verbranden van vervuilende fossiele brandstoffen, gaat groene stroom van zonnepanelen gepaard met nul CO2-uitstoot.

Onze werkwijze

In vijf stappen naar jouw eigen zonne-energie

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
01.
Vrijblijvend voorstel

Doorloop onze ZonneConfigurator en bekijk onze prijzen. Geen mailadres nodig! Vul je adres en stroomverbruik in, en onze slimme configurator berekent de rest. Direct duidelijkheid over de prijs, zonder gedoe.

02.
Oriënterend adviesgesprek

Heb je de ZonneConfigurator doorlopen en ben je enthousiast over het voorstel? Dan kun je meteen een adviesgesprek inplannen. Onze adviseurs bellen je op wanneer het jou uitkomt.

03.
Gepersonaliseerde offerte

Je ontvangt een advies op maat. Maar geen zorgen, je zit nergens aan vast. Vergelijk gerust voordat je een beslissing neemt. Blijf je enthousiast? Dan helpen we je graag de stap te maken naar je eigen zonne-energie!

04.
Installatie

Ready, set, go! Jouw installatie staat klaar om ingepland te worden. Onze planners nemen contact met je op om de afspraak in te plannen. Of plan deze gemakkelijk zelf in via onze app. Binnen enkele weken hebben we de zonnepanelen bij jou geïnstalleerd.

05.
Jouw eigen zonnestroom

Gefeliciteerd! Je wekt nu je eigen zonne-energie op, bespaart direct op je energierekening en draagt bij aan een groenere toekomst. Volg eenvoudig de opbrengst van je zonnepanelen in onze monitoring-app en geniet van het zien van je energieopbrengst. Op naar een zonnige toekomst!

Onze pakketten

Het totaalpakket

Consumenten kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Geweldig! Zo dragen we allemaal bij aan de energietransitie en worden we minder afhankelijk van het traditionele energienet. De afgelopen jaren is steeds meer het besef gekomen dat we het niet alleen redden met duurzame elektriciteit. We hebben opslagsystemen en slimme netten nodig om de pieken in de energieproductie op te vangen. Bij ons vind je alles onder één dak.

Energiebeheer

Monitor en optimaliseer je energieverbruik met de Soly Brain®. Deze home energy management tool tilt jouw energie-efficiëntie naar een hoger niveau. De Soly Brain® is vanaf het najaar van 2024 beschikbaar.

Soly Brain®

Thuisbatterij

Haal het maximale uit je zonnepanelen, ook als de zon niet schijnt. Met de Soly Powercell® sla je de stroom op en gebruik je deze wanneer het jou past. Zo ben je onafhankelijker en hoef je minder dure grijze stroom in te kopen!

Soly Powercell®

Zonnepanelen

Ervaar de onuitputtelijke kracht van de zon! Met zonnepanelen benut je 100% hernieuwbare energie en zeg je vaarwel tegen dure, vervuilende grijze stroom en schommelende energieprijzen. Ontdek alle mogelijkheden.

Zonnepanelen

Subsidies en vergoedingen

Hoewel landelijke subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen zijn beëindigd, zijn er nog steeds enkele gemeenten, waaronder Groningen, die subsidies verstrekken. Daarnaast zijn er andere regelingen die de aankoop van zonnepanelen aantrekkelijk maken:

BTW-nultarief

Sinds 1 januari 2023 hoef je geen btw meer te betalen over de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Met dit btw-nultarief wil de overheid particulieren stimuleren om zonnepanelen te nemen. Logisch, want op deze manier ben je minder tijd kwijt aan administratie en kun je direct genieten van goedkope, onafhankelijke en duurzame energie.

Salderingsregeling

Met de salderingsregeling wordt de energie die je teruglevert aan het energienet verrekend met de energie die je op andere momenten van het net afneemt. Doordat de teruggeleverde energie wordt afgetrokken van het totale gebruik, betaal je alleen voor het netto verbruik. Dit kan leiden tot aanzienlijke verlaging van je energierekening of zelfs een nulrekening, wanneer je meer teruglevert dan je verbruikt. Let op: de salderingsregeling loopt tot 1 januari 2025 en er is een voorstel om deze geleidelijk af te bouwen tot 2035.

Lokale regelingen

Er kunnen lokale regelingen zoals subsidies of leningen via jouw gemeente beschikbaar zijn voor energiebesparende maatregelen, waaronder zonnepanelen. Raadpleeg de energiesubsidiewijzerSNN of de website van jouw gemeente voor actuele informatie over lokale regelingen. Let wel op bij leningen, deze brengen bijna altijd rente met zich mee!

Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden om de kosten van zonnepanelen te verlagen en te profiteren van duurzame energie. Je kunt gebruikmaken van het btw-nultarief, de salderingsregeling en lokale regelingen om de financiële drempels te verlagen en bij te dragen aan een groenere toekomst. Gebruik onze configurator en bereken direct je voordeel:


Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Neem contact op
Je bent op zoek naar zonnepanelen in Groningen. Een uitstekende keuze! We begrijpen het ook heel goed als je nog vol met vragen zit. Wij zitten voor je klaar. Ontdek vandaag nog hoe zonnepanelen jouw wereld kunnen veranderen.