02 december 2019

Zonne-energie leverancier Soly tekent convenant op VN Klimaattop

Zonne-energie leverancier Soly tekent convenant op VN Klimaattop

 

Op de VN Klimaatconferentie in Madrid (COP25) heeft de Groningse zonne-energie leverancier, samen met 500 andere bedrijven, een belangrijk actieplan ondertekend om voor 2030 volledig fossielvrij te zijn. Dit is ruim 20 jaar voor het einddoel van het klimaatakkoord van Parijs.

Leiderschap vanuit het bedrijfsleven
De belangrijke klimaattop van de Verenigde Naties is ruim een week onderweg, maar het internationale bedrijfsleven wacht niet langer op duidelijkheid vanuit de regeringsleiders. Ruim 500 internationale bedrijven hebben zich vandaag gecommitteerd om hun CO2 uitstoot naar nul te reduceren voor 2030. Deze bedrijven zijn allen B Corp gecertificeerd. Dit betekent dat zij streven naar de hoogste normen op het gebied duurzaamheid, sociale gelijkheid en publieke transparantie. Met deze actie willen deze bedrijven de afspraak om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden alsnog halen.

Grootste gezamenlijke actie
Vanuit Nederland is Soly oprichter Patrick van der Meulen in Madrid aanwezig. ‘’Dit commitment wordt ondertekend door 500 internationale bedrijven op het hoofdpodium van de Klimaattop in Madrid. Het toont aan dat het bedrijfsleven haar maatschappelijke rol serieus neemt en niet wacht op de politiek. Deze actie is het grootste commitment van het bedrijfsleven tot dusver. Ik hoop dat onze gezamenlijke vonk het vuur bij de regeringsleiders doet oplaaien. Het geeft mij hoop en optimisme dat we als bedrijfsleven in staat zijn om de klimaatdoelen van Parijs alsnog te halen’’ aldus de 28-jarige ondernemer.

Patrick van der Meulen over de concrete aanpak van Soly: ‘’We helpen jaarlijks duizenden consumenten en bedrijven om over te stappen op zonne-energie. Echter dit is onvoldoende. Als je verandering in de wereld wenst, dan moet je met jezelf beginnen. Wij gaan de uitstoot in onze totale keten in kaart brengen en naar het minimum reduceren. De uitstoot die overblijft zullen we compenseren. Hierbij nemen we onze leveranciers en partners mee. Daarnaast vervangen we al onze auto’s voor elektrische en laden we deze op met zonne-energie. Tot slot willen we onze ervaringen en kennis delen met hogescholen en universiteiten. Dit zorgt ervoor dat een nieuwe generatie met duurzame kennis kan starten aan hun carrière’’.