Categorie:

Over Soly
Categorie

Soly opent naast Nederland, Zuid-Afrika, België en Duitsland per 1 september in het Verenigd Koninkrijk

Groningen, 10 juli – Het Nederlandse zonne-energiebedrijf Soly breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk. Naast het thuisland Nederland werd het bedrijf eerder actief in Zuid-Afrika, België en Duitsland. Per 1 september gaat de deur open in ‘the UK’.


Engeland aan vooravond van doorbraak zonne-energie
In het Verenigd Koninkrijk is de markt voor zonne-energie sterk aangetrokken. De Britse regering meldde op 26 mei dit jaar op haar officiële kanalen dat al meer dan een miljoen huizen zonnepanelen hebben op hun dak, die gezinnen van stroom voorzien. Sinds de regering in de lente van 2022 nieuwe bouwvoorschriften heeft aangenomen, is de druk op het plaatsen van zonnepanelen bij consumenten alleen maar toegenomen. Nieuwbouwwoningen moeten ongeveer 31% minder koolstofdioxide produceren dan nu het geval is. Ze vormen de voorloper van een pakket aan voorschriften dat nog veel strenger zal zijn, zoals de norm Future Homes Standard, die in 2025 ingaat en de toegestane uitstoot reduceert met 80%. Volgens de vereniging Solar Energy UK kan deze doelstelling leiden tot vervijfvoudiging van het aantal nieuwbouwwoningen met zonnepanelen.

Een logische stap
Na de expansie naar Zuid-Afrika, Belgie en Duitsland besluit Soly nu dus de Engelse markt te betreden. Milan van der Meulen, mede-oprichter Soly:“Nederland is koploper zonnepanelen in Europa. Om die vraag te kunnen beantwoorden zijn we als organisatie slim en volledig digitaal ingericht. Dit tonen we inmiddels ook in andere landen aan. Engeland staat nog aan de vooravond van een massale toepassing van zonnepanelen. De markt is enorm gefragmenteerd door met name lokale installateurs. Het resultaat? Lange wachttijden en torenhoge prijzen. Dat past niet bij onze missie: zonne-energie moet voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze moderne organisatie gaan we het verschil maken voor de Engelse consument. Naast zonnepanelen gaan we tegelijk een thuisbatterij, laadpaal en de Soly Brain, ons energiemananagement systeem, installeren.”

Soly rolt haar dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk uit in een samenwerking met Shell Energy. Shell Energy levert in Engeland energie aan ongeveer 1,4 miljoen huishoudens. Elvin Nagamootoo, Hoofd Product – Energie, Shell Energy Retail: “Onze samenwerking met Soly biedt huishoudens in het VK een broodnodige kans om over te stappen op schonere energie en te besparen op hun jaarlijkse elektriciteitsrekening. Het partnerschap met Soly bouwt voort op onze ondersteuning voor klanten die schonere energiekeuzes willen maken. We hebben een gratis telefonische advieslijn gelanceerd om huishoudens te ondersteunen die meer inzicht willen in zonnepanelen en andere keuzes voor schonere energie.”

Over Soly 
Soly is in 2013 opgericht door de broers Patrick en Milan van der Meulen met de missie om zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken. Sinds de oprichting is Soly uitgegroeid tot een van de leiders in de zonne-energiemarkt, actief in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. In 2022 traden Shell Ventures en pensioenfonds ABP toe als minderheidsaandeelhouders, wat de positie van Soly versterkte. Soly is daarnaast een gecertificeerde B Corp. Een internationaal keurmerk voor bedrijven die streven naar de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid, financiële transparantie en sociale rechtvaardigheid.