27 maart 2019

Oprichters Soly ontmoeten Al Gore

Oprichters Soly ontmoeten Al Gore

 

Afgelopen week reisden Soly oprichters en broers Patrick en Milan van der Meulen af naar Porto voor het Porto Summit 2019.

Afgelopen week reisden Soly oprichters en broers Patrick en Milan van der Meulen af naar Porto voor het Porto Summit 2019. Hier verzamelden zich voor drie dagen alle ambassadeurs en deelnemers van het ‘Porto Protocol’. Een congres met als doel om concrete klimaatmaatregelen te implementeren. De eerste twee dagen stonden in het teken van de gevolgen van klimaatverandering op Porto’s grootste exportproduct wijn. Op de derde dag sprak Al Gore, de Amerikaanse ex-Vicepresident en grootste inspiratiebron voor Patrick en Milan van der Meulen.

De broers hadden daarnaast wederom een persoonlijke ontmoeting met Al Gore waarna ze samen met regionale stakeholders proostten op de klimaatafspraken die tijdens het congres zijn gemaakt.

Het Porto Summit
Van vijf tot zeven maart vond de tweede editie van het Porto Summit plaats. Tijdens de eerste editie in 2018 sprak onder andere de Amerikaanse ex-President Barack Obama daar over de verantwoordelijkheid om samen te werken tegen klimaatverandering. Dit jaar lag de focus op het vinden van oplossingen voor de dreiging van langdurige droogte op de wijnindustrie.

Climate Reality Leaders
Reden voor de aanwezigheid van Patrick en Milan van der Meulen was de samenkomst van alle coördinatoren van de organisatie van Al Gore tijdens het evenement. Sinds 2015 leiden de broers het Climate Reality Program binnen de Benelux. Dit programma is opgezet door Nobelprijswinnaar Al Gore om overal ter wereld de strijd tegen klimaatverandering te versnellen. Tijdens de laatste dag van het evenement gaf Al Gore een inspirerende speech over samenwerking tegen klimaatverandering en hoop voor de toekomst.

Portugal en duurzaamheid
In maart 2018 wekte Portugal meer duurzame energie op dan het verbruikte. Het land zet volledig in op hernieuwbare energie en toont aan dat de toepassingen mogelijk zijn. Deze verhalen inspireren ons om ook in Nederland nog harder te werken aan de energietransitie. Samen met alle huishoudens in Nederland willen we de groene revolutie doorzetten en zonne-energie voor iedereen beschikbaar maken.